The Art of Joy

Joy is not in things, it is in us.

Ruim een jaar geleden zocht ik een een reis waar ik even helemaal kon relaxen, in de natuur en in mijn eentje! Ik zocht een retraite waar je verschillende dingen kon doen. Er zijn enorm veel retreats die helemaal in het teken staan van yoga of/en meditatie. Ik was echter op zoek naar een plek waar je meer kon doen dan alleen yoga en meditatie en waar je je eigen dag in kon delen. Na wat rondvragen via mijn oh zo bevriende facebook kreeg ik de tip om naar The Art of Joy te gaan.

IMG_8552  IMG_8565

The Art of Joy is een Bed en Breakfast die iets weg heeft van een retreat, maar dan anders en meer vrijblijvend…
Dit Bed & Breakfast is gelegen in de Portugese Algarve, maar gelukkig ver weg van de massatoerisme en de overwinterende mensen. Het plaatsje waar The Art Of Joy ligt heet Monchique. De uitzichten vanaf dit B&B zijn echt waanzinnig, je kijkt over de hele kust en het prachtige glooiende groene landschap.

IMG_8555  IMG_8714

Het Nederlandse stel Eugene en Annelies van The Art zijn echt heel lieve gastvrije maar bovenal inspirerende mensen. Zij hebben hun hart gevolgd en hebben samen dit prachtige Portugese huis omgetoverd tot een heel fijne plek waar je in alle rust kunt genieten van het lekkere zwembad, heerlijk eten, gezelligheid met andere gasten en daarnaast bieden ze verschillende consulten aan. Ze hebben beide een trainer/coach achtergrond in het bedrijfsleven in Nederland en bieden nu bij The Art of Joy verschillende sessies aan. Dit is geheel vrijblijvend. Sommige gasten maken er geen gebruik van, anderen kunnen er geen genoeg van krijgen.

Bij Annelies deed ik een handlees consult en zo kwam ik meer over mijzelf te weten! Uiteindelijk vond ik het zo interessant en ben ik in Nederland een handleescursus gaan doen om hier nog meer over te weten te komen… De andere consulten die je kunt doen bij The Art of Joy zijn: Astrologie, massage / reiki, Aurareading, Tarot lezen, Levensloopbaantraject en een wandelcoach sessie.

IMG_8658  IMG_8680

Ik heb hier lekker alles op mijn eigen tempo gedaan. Ik had echt even rust nodig en wilde weg uit Nederland. Weg uit de drukke wereld, mobieltje uit, een duik in het zwembad, boekje lezen en heel veel lekker eten! Daarnaast bieden Annelies en Augene ook verschillende georganiseerde wandeltochten aan. Zo leer je de omgeving echt heel goed kennen, de natuur is prachtig! In de kleine pittoreske Portugese dorpjes staat het leven even stil en het gaat allemaal op een relaxt tempo.

Na de georganiseerde wandelsessies dacht ik ook wel even een flinke wandeltocht in mijn eentje te kunnen maken. Van Annelies kreeg ik een routebeschrijving en een stok (!) mee en daar ging ik. Die stok was voor het geval dat er boze honden op mijn pad kwamen. Ik dacht, dat zal wel mee vallen…. Ik moet er even bij vermelden dat ik enorm bang ben voor wilde gekke honden, maar ik wilde mij niet beperken door angst. Ik heb hem een aantal keer flink geknepen maar de stok heb ik gelukkig niet hoeven te gebruiken en ik heb een stukje angst overwonnen. Halverwege de tocht in de warme zon kwam ik erachter dat ik mijn portemonnee was vergeten. Behoorlijk balen want ik zou een taxi terugpakken vanaf het dorpje. (nee, ik ben geen mietje, maar het was echt een flinke tocht). Ik heb dit middels een sms’je laten weten aan Eugene en Annelies… aangezien ik mij afvroeg of het realistisch was om die tocht ook weer terug te lopen zonder water en zonder geld voor de taxi. Eugene en Annelies gaven aan mij wel even tegemoet te rijden om mij wat geld te geven zodat ik rustig door kon lopen en vervolgens de taxi terug kon nemen…. Te lief toch? Dit kenmerkt hen echt: ze helpen gasten, laten ze vrij en geven consults wanneer er interesse is. Kortom, voor mij was dit echt de perfecte plek, omringd door enorm lieve mensen.. maar toch even lekker weg in mijn eentje! Alles is tot in de puntjes fijn geregeld en de plek en natuur is fantastisch.

IMG_8732  IMG_8750
Haha, geconcentreerd gezicht op deze foto. Waar zijn die honden?

De foto’s zeggen denk ik wel genoeg hoe mooi het er was. Ik ga er vanuit dat jij vandaag nog gaat boeken. Toch?
Enjoy! xx Anouk.

www.theartofjoy.nl

IMG_8663  IMG_8669

IMG_8695  IMG_8885

IMG_8766  IMG_8781

IMG_8901  IMG_8786 - versie 2

 

 

 

0

Een gedachte over “The Art of Joy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *