Portugal diary

Oh jeay! Mijn eerste visual diary! 

Het is tijd voor mijn eerste visuel diary. Deze gaat over mijn trip naar Portugal. Zoals in mijn vorige post omschreven logeerde ik in een te cool surfhouse in Ericeira, mocht je meer over Laneez Ericeira Surfhouse willen weten dan is het slim om even die post te lezen!

Maar naast waar ik overnachtte zijn jullie vast ook benieuwd naar mijn ervaringen in de badplaats Ericeira en naar wat ik daar allemaal gedaan heb? Dus…. check it out! Enjoy.

IMG_4210
Bye bye!
Het is tijd voor een tripje in mijn eentje. Me & my backpack go on adventure : )

IMG_4212
Ericeira is een prachtig authentiek plaatsje zo 50 km ten westen van Lissabon. Van oudsher is het een badplaats waar de mensen met aanzien hun huizen bouwden en dat zie je zeker terug. Veel mooie witte huizen, prachtige bloemen en heel veel doorkijkjes naar de blauwe zee! Ericeira heeft een overload aan goede visrestaurants, (surf)shops en zoete bakkertjes. Daarnaast kun je er ook lekker sportief doen: paardrijden, tennis en natuurlijk surfen! Het handigste is om op Lissabon te vliegen, vervolgens een auto te huren, een bus te pakken of easy met de taxt. Mocht je een strandvakantie en een stedentrip willen combineren dat is dit in mijn ogen de perfecte mix.

IMG_4213
Vitamin Sea!
Ericeira is omringt door mooie stranden. Vanaf Laneez surfhouse loop je binnen 5 minuten op het strand ‘Praia do Sul‘. Ook Fisherman’s Beach is op loopafstand.

IMG_4220
Surf’s up!
Dankzij de meest geduldige en gedreven leraren van Laneez stond ik aan het eind van de week een aantal keer flink te shinen op mijn board! haha! Ik heb alle dagen gesurft en zelfs twee dagen twee keer een sessie meegepakt (van 1,5 uur!), dus ik was behoorlijk trots op mijzelf! Wij surfden bij Ribeira D’ilhas, maar er zijn nog veel meer surfspots in de buurt. Op de site van Laneez vind je meer info over de verschillende beach & reef breaks.

IMG_4215
Coffee spot Kfe
. Voor mij was dit als koffie liefhebber de perfecte morning hangout. De bonen komen uit kwalitatief hoogwaardige plantages in Rwanda, Ethiopia, Brazil en Colombia en worden geroosterd in Londen en Lissabon…… Ook het interieur is top, de barista’s vriendelijk en de wifi snel. Ze hebben ook een appartement wat je kunt huren, daar ga ik de volgende keer een kijkje nemen: Lovely Bay.

IMG_4217
Tropical interior!! Ok, soms ben je meteen verliefd. Dat was ik op Sunset Bamboo. een heel leuk ingerichte lunchplek. Op alle details is gelet, check die menukaart! Volgens mij hebben ze in de avond ook lekkere cocktails.

IMG_4218
Tiles! Wat hou ik toch van die verschillende tegeltjes. En mijn Mipacha schoenen komen er mooi in uit!

IMG_4219
Nothing can beats a holiday, but my family can
. Na een vakantie is het altijd weer fijn om thuis te komen en vooral met onze nieuwe aanwinst in de familie er bij; mijn kleine nichtje! We hebben een heerlijke dag gehad en afgesloten met een lekker gerecht van Otto Lenghi, Quesadillas.

Ik hoop dat jullie hebben genoten van alle foto’s en korte verhalen? Ik ben benieuwd naar jullie feedback : ) En volg je mij ook op instagram?

Liefs, Anouk

0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *