Bali & Bamboo is Le Sabot

 

Alles bamboo

leaf08

Vraag mij niet waarom ik zo verliefd ben op bamboo, het is echt een buik gevoel. Als ik zelf ooit op een tropisch oord woon, dan woon ik dus in een bamboo huis. Met werkelijk alles van bamboo; een bamboo bed, bamboo lampen, bamboo tuinstoelen, bamboo salade schalen. Ok, ik sla door. Mijn bamboo verslaving werd extra gestimuleerd op bali……

leaf03

Aangezien ik dus een ware bamboo fan ben en afgelopen december op Bali was, was Le Sabot voor mij de perfecte plek: bamboo ‘hutjes’ midden in de rijstvelden van Ubud. Een Indo-Belg genaamd Eric had een aantal jaar geleden een droom. Hij wilde surfen, wonen op het strand en leven in harmonie met de Balinese locals. In 2004 vertrok deze halve Belg / halve Indo naar Bali en ging aan de slag, hij bouwde twee strandhuisjes op Padang-Padang (Zuid-Bali). Hij was altijd al full-focus bezig met de natuur en zo zocht hij ook naar milieuvriendelijk materiaal om de huizen mee te bouwen. Hij ontdekte de kunst van Bamboo en werd verliefd op dit materiaal. Zijn nieuwe project werden eco-friendly huisjes in Ubud. Wat zo extra mooi aan die Eric is, is dat hij alles in samenwerking doet met de lokale mensen waardoor dit uiteraard de lokale economie helpt.

IMG_0884 - versie 2

Mijn ervaring met Le Sabot Ubud was fantastisch. We hebben twee verschillende huisjes uitgeprobeerd.
The Leaf: een schattig bamboo paradijs op het water. Via de vijver met vissen loop je via stenen in het water The Leaf binnen. De Leaf heeft een heerlijke bamboo (joh, daar hebben we het verslavende woord, bamboo, weer!) schommelbank, een lekker ruim bed met witte klamboe (dat rijmt op bamboo) en een retro bloemetjes dekbedovertrek, een hangmat en een heerlijke badkamer in de buitenlucht.
The Wagon Top was ons andere plekje. Het hoogtepunt van dit huis is dat er een schommelbed in hangt. Geen gekke dingen denken nu. Maar dat is toch fantastisch, een schommelbed? Deze hut is heel mooi ingericht met schattige rotan kuipstoeltjes, ook weer een heerlijke hangmat om in te chillen, zo’n lekkere rotan hangstoel en een prachtig uitzicht over de rijstvelden!! De badkamer is beneden en niet direct aansluitend aan het huisje, maar wel privé en niet gedeeld. Top.

Het ontbijt en schoonmaken van de kamers werd verzorgd door een lieve Balinese familie die er pal naast wonen. Heerlijk ontbijt, gezonde sapjes en een schone kamer! Ook is er een rice-field-infinity-pool… met een waanzinnig uitzicht.

Oja! Het mooie aan dit bamboo paradijs in Ubud is dat er geen ramen in de huizen zitten, dus je slaapt lekker in de buitenlucht! Neem wel deet mee voor de muggen!

www.lesabotbali.com

Volg je mij ook op Instagram?

Enjoy.
Anouk

IMG_1048  IMG_0932

 

0

Een gedachte over “Bali & Bamboo is Le Sabot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *