Wie het kleine niet eert is het grote niet weerd

De kleine dingen dicht bij huis

Mensen vragen de laatste tijd vaak aan mij, waar ga jij heen op vakantie of ga je nog op reis? Ok. tuurlijk ben ik keihard aan het dromen over verre landen, mooie stranden, tropische cocktails, ruige natuur, cultuur en dat soort dingen. Maar stiekem vind ik het wel even lekker hier in Nederland. De bomen zijn groen, de bloemen staan in bloei en de zomer moet nog beginnen. Nederland heeft ook genoeg leuke plekjes. Mijn oma zei altijd, wie het kleine niet eert is het grote niet weerd. Zo is het maar net. Bij deze een paar leuke plekjes waar ik onlangs ben geweest en waar je heel hard kunt genieten van de kleine dingen dichtbij huis..

The Spot, Zandvoort
Laatst was mijn lieve vriendinnetje Tamar op het strand van Zandvoort, ze stuurde me gedurende de dag een aantal foto’s. Verleidelijk want helaas was ik aan het werk. Maargoed, om 18:00 uur heb ik de trein naar Zandvoort gepakt en genoten van de laatste uurtjes zon! Zo kwam ik er weer achter hoe snel je vanaf Amsterdam eigenlijk in Zandvoort bent. Zandvoort is absoluut niet mijn favoriete strand, maar vanaf Amsterdam heel handig! We hebben heerlijk bij De spot gezeten. Een mooie tent, relaxte sfeer, kite-surfers, goede burgers, lekkere biertjes. Geen hip-gedoe, gewoon relaxt. En vanaf Amsterdam ben je er met de trein in een half uurtje!

IMG_2705  the-spot-beachclub-watersports 
links, eigen foto. rechts, foto gevonden op www.tripadviser.nl

De Plantage, Amsterdam
In de Plantagebuurt in Amsterdam en in de achtertuin van Artis vind je Café-Restaurant De Plantage. Wat een fijne plek. Het terras is groot, met mooie groene stoelen en een fijn uitzicht over Artis. Binnen is dezelfde groene kleur als de terrasstoelen gebruikt en doorgevoerd in de hoge ijzeren zuilen. Grote planten ter decoratie maken het geheel af en geven het een warm en natuurlijk gevoel. Door de hoge ramen aan de voorpui verandert het licht gedurende dag… Ik ga zeker nog eens langs met zonsondergang!

IMG_2868  ffs_plantage-1024x681
links, eigen foto. rechts, foto gevonden op www.frenchfoodstories.com

Rum Baba, Amsterdam
Amsterdam Oost is heel goed bezig. En laat ik daar nou net wonen. Er worden steeds meer leuke tentjes geopend, zoals Rum Baba. Het is een heerlijk coffee tentje, met vers gebakken taart, simpele maar lekkere ontbijtjes. Er staat een leuk ratjetoe aan meubels en accessoires. Zoals oude schoolstoeltjes, een retro strandstoel in bruintinten en leuk servies… De turquoise vloer is een eye-catcher. Daarnaast geven de gekleurde muurschilderingen een jonge en extra frisse sfeer aan het geheel. Er is ook een klein maar fijn terras…. En daarnaast kun je bij Rum baba ook leuke accessoires (theepotjes, kopjes, en meer…) kopen voor je eigen Rum baba sferen thuis.

10690071_1587655371449166_3459293698331718398_n  10392394_1618992228315480_8217760591099832152_n
De foto’s heb ik van de facebook page van Rum Baba geplukt.

Volg je mij ook op Instagram?

0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *