Lekker zweven

Adembenemende uitzichten

Wat kan het toch lekker zijn, even helemaal tot rust komen om vervolgens vol goede nieuwe energie door te kunnen. Soms merk ik dat ik mijn gedachten echt even moet laten varen en beter moet luisteren naar mijn lichaam. Mindfulness is voor mij de key in drukke perioden. Het is over komen waaien vanuit Azië, het wordt al duizenden jaren toegepast door aanhangers van het boeddhisme. Tijdens deze vorm van meditatie richt je je op een niet-reactieve manier op je fysieke en geestelijke gevoelens op dat (NU!) moment. Door deze bewuste focus leer je negatieve en positieve gevoelens beter te aanvaarden en te accepteren.

Ok, genoeg gezweefd op mijn tapijt. Je kunt mindfulness namelijk heel makkelijk verweven in je dagelijkse activiteiten. Mindfulness op de fiets, tijdens het afwassen of tijden het douchen. Ik zal binnenkort een post schrijven met praktische mindfulness tips.

Wat mij helpt bij mindfulness is mooie muziek of een prachtig uitzicht. Bij deze een paar foto’s die ik heb genomen van adembenemende uitzichten….

IMG_0802
WP_20150104_008 1
IMG_3709
IMG_4994
IMG_6320 - versie 2

Afbeeldingen van mijzelf: nyang nyang – Bali, Lombok, Meer van lugano – Italie, in de lucht, Cyprus

Je kunt mij ook volgen op instagram

0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *