Koffie in Amsterdam

Koffie in Amsterdam

Degene die mij kennen weten dat ik wel van een lekker bakkie (ik hoor het mijn vader zeggen) koffie hou! Thuis zet ik koffie met een percolator. Ik vind het heerlijk en tevens heeft het iets nostalgisch. Uiteraard hangt de smaak wel af van het type koffie, op dit moment gebruik ik thuis de Braziliaanse versie van AH Excellent koffie. Heerlijk.

Thuis koffie drinken in mijn bed is mijn perfecte ochtendritueel. Maar uiteraard blijft het niet bij thuis koffie drinken en zijn namelijk zoveel leuke verleidelijke koffietentjes in Amsterdam om te ontdekken.

Hierbij een paar van mijn ontdekkingen!

Coffee Bru, buikenplein 14
Heerlijke filter koffie! Ze werken niet samen met 1 leverancier en daardoor kun je regelmatig verschillende soorten koffie proeven. Ook schenken ze bijvoorbeeld koude koffie, lekker voor een warme zomerdag! Qua interieur is er gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Zo is helemaal achter in de zaak een wand met planten. Er staat een leuke mix aan vintage meubels en daarnaast hangt boven de bar een speels krijtbord met daar op de taart van de dag en de wifi code ; )

10690018_935258416495496_6024135866872558960_n  IMG_3050
Afbeelding links gevonden op de Facebook pagina van Coffee Bru en rechts is van mijzelf

Coffee & Coconuts, Ceintuurbaan 282-284
Naast koffie hou ik van kokosnoten, dus dat komt mooi uit. Dit is echt een fijne ruime plek waar je de hele middag kunt blijven werken, bijpraten, borrelen en heeel veel koffie en kokosnoten kunt drinken. Het gebouw was vroeger een oude bioscoop en is nu opgedeeld in verschillende open verdiepingen. Je kunt vanaf de bovenste vide heerlijk naar beneden mensen kijken! Daarnaast staan er veel verschillende stoelen, banken en kussens… helemaal bovenin kun je lekker loungen met je liefje en beneden kan je gerust een zakelijk gesprek aan gaan. Kortom de keuze is reuze en het interieur is top.

  Coffee-Coconuts-De-Pijp-Amsterdam-2  FullSizeRender
Afbeelding links gevonden via looselab.nl en rechts is van mijzelf

White label coffee, Jan Evertsenstraat 136
Ze omschrijven zichzelf met de drie woorden: white, plain, simple. Witte kopjes, oude schoolstoelen, fijne werkplekken, koffiezakken achterin om op te chillen, een kastenwand gemaakt van kistjes, Perzische tapijten, vintage aanwinsten en mooie barista’s met donkere krullen. En lekkkere koffie, uiteraard! Gewoon lekker puur en weinig poeha! Daarnaast als ik de facebook page mag geloven reizen de kerels van White Label Coffee de hele wereld rond op zoek naar de beste koffie en… dat proef je.

11165009_380422622145998_6812715807904701959_n  1779980_311209659067295_617035395521805515_n
Deze afbeeldingen en de hoofdfoto van de post gevonden op de Facebook pagina van White Label Coffee.

En, volg mij op Instagram!

0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *