Memmo Alfama, Lissabon!

Memmo Alfama

Lissabon is 1 van mijn favoriete steden in Europa. De mix stad en het strand (in de buurt) vind ik perfect. Daarnaast heb je er heel veel mooie kleuren, tegeltjes op de muren, mooie schilderachtige steegjes, de bekende tram en mooie winkels, bars en restaurants.

De laatste keer Lissabon verbleef ik in boutiquehotel Memmo Alfama, een aanrader voor mensen die in het midden van het meest karakteristieke gedeelte van Lissabon willen verblijven. Alfama is een wijk waar alles nog hetzelfde is gebleven als jaren geleden. Je kunt hier het echte Portugese leven van dichtbij meemaken. Kleine, kronkelige straten, street-art, prachtige mozaïek, de was die kleurrijk buiten hangt en mensen die (de hele dag?) voor hun huizen op de stoep zitten te praten met elkaar. Daarnaast zijn er fijne kleine restaurants waar je de unieke Portugese keuken kunt proeven. De muziekstijl Fado komt uit de wijk Alfama, dus je hebt hier vele fado cafés.

Om hotel Memmo Alfama te bereiken wandel je eerst door een steegje, achter de kerk, waar nieuwsgierige hoogbejaarde buurtbewoners om het hoekje kijken en iets Portugees beginnen te brabbelen. Met mijn 1.84m en blonde haar ben ik hoogstwaarschijnlijk een aparte verschijning voor hen, haha!

IMG_1005 - versie 2  IMG_1104

Memmo Alfama is in eerste instantie een luxueus en clean hotel. Maar als je verder kijkt is het mooie aan dit hotel dat het oude karakter van het gebouw nog aanwezig is. De oude accenten zijn terug te vinden in onder andere het leesgedeelte waar de bakstenen en ronde vorm nog geheel gewaarborgd zijn. Ook de buitenkant van het gebouw is voorzien van alle authentieke details. Het terras en de aangrenzende wijnbar is geheel nieuw, het uitzicht is hier waanzinnig. Je kijkt uit over de hele wijk!

memmo-alfama-memmo-alfama2  memmo-alfama-swimming-pool-hotels-lisbon1

Mooi aan het interieur van Memmo Alfama is dat alle meubels in-house ontworpen zijn, hierdoor sluit het strak op elkaar aan en is het nergens anders verkrijgbaar. Memmo staat achter het feit dat het eigen concept belangrijker is dan het combineren van verschillende merken, waardoor zij de juiste nadruk kunnen leggen op het unieke karakter van het hotel.

IMG_1122  IMG_1124 - versie 2 

De naam Memmo is gebaseerd op het woord memory. Daarnaast heeft het logo de vorm van een kameleon. Memmo Alfama absorbeert zijn omgeving geheel door onder andere de grote ramen. Dit levert enorme vergezichten op. Ook zorgt het personeel ervoor dat je de geluiden, smaken en geuren van de wijk door en door leert kennen. Zij geven de beste lokale tips en wandelroutes. Zo werd ik er op gewezen dat er een paar steegjes verderop paraplu’s in de lucht hingen in verband met de opnames van een film. Echt zo cool, een prachtig plaatje!

IMG_1190  IMG_1192 - versie 2

Het andere hotel Memmo Baleeira is gelegen in een prachtig natuurgebied in het plaatsje Sagres (ver weg van de massatoerisme) in de Algarve. Surfspots, hiking en brede stranden. Hopelijk kan ik jullie daar binnenkort meer over vertellen….

Hieronder een paar Lissabon tips van een Paulo Duante, General Manager van Memmo Alfama:

Design brands: Vitra and Living Divani.
Coffee house in Alfama: Pois Café
Dinner: The Decadente (ga erna vooral door naar de vele andere cafés in de wijk Bairro Alto)
Clubs: LUX, impeccable decor and international DJ’s en Music Box, a mixture between a club, bar and concert venue
Fado houses: The most local and authentic like “Tasca do Chico” and “a Baiuca”

www.memmoalfama.com

Volg je mij al op instagram?

0

Een gedachte over “Memmo Alfama, Lissabon!

  1. Pingback: poker uang asli

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *