Je hart klopt!

Ik moet even wat kwijt en ik hoop dat ik je er een klein lesje van kan leren 😉

Als je vaker merkt dat de dingen niet zijn gegaan zoals jij ze achteraf graag had gezien, dan ben ik er van overtuigd dat die ene meneer daar boven er een heel goede reden voor heeft, een reden die pas achteraf te begrijpen is. OF je bent in de situatie niet dicht bij jezelf en je eigen gevoel gebleven. Dat tweede puntje wil ik even een beetje uitdiepen.

Ik heb zelf gemerkt dat ik soms te veel in mijn hoofd duik en minder naar mijn gevoel luister. In je hoofd ga je al snel van alles tegen elkaar afwegen, je gedachtes ga je verder uitdiepen, zo komen er nog meer gedachtes en dus ook mogelijkheden bij. Ook vergelijk ik situaties of mensen vaak met voorgaande situaties en ik ga er vanuit dat diegene ook zo in elkaar zit of de situatie weer zo gaat lopen. Jammer, want het maakt je minder onbezonnen en angstiger, angst is zonde! Vervolgens overleg je de situatie soms ook nog met verschillende mensen. Met hoe meer mensen je dingen overlegt hoe meer versnipperd je echte eigen mening wordt. Daarnaast, ben je door te veel gedachtes en andermans mening vaak al verder af gaan staan van je eigen gevoel binnen in je hart en het is lastig om daar dan weer naar terug te gaan. Dus mijn advies, probeer echt te voelen wat jij wilt. Zonder 100 afwegingen en gedachtes, laat staan meningen van heel veel anderen en vergelijkingen met het verleden. Leef in het nu, doe wat jouw hart je op dit moment ingeeft.

Ok, maar….? Hoor ik je al zeggen!
Tuurlijk sommige dingen moet je even middels gedachtes en meningen van anderen iets meer uitdiepen en op een rij zetten(zet het op papier!). Of je maakt een keuze met je vriendje of vriendin samen. Dit heeft er vaak mee te maken wanneer er praktische zaken bij komen kijken zoals; heb ik er wel of geen geld voor? Of is dat de beste tijd om naar dat land op vakantie te gaan of kan ik beter een maand later gaan. Staat dat bedrijf goed aangeschreven of niet etc. Ok, zoek dat even uit. 😉

Maar gevoelskwesties in de zin van; vind je iemand leuk? Heb je nog zin om met die ‘vriendin’ af te spreken, past die baan of die baan beter bij me, wil ik vandaag thuis blijven of naar het strand. Het zijn maar een paar voorbeelden, maar als je gewoon direct naar je gevoel luistert dan weet je het vaak al.

Mijn lesje hierin: versnipper je gevoel niet door te overleggen, vertrouw op je hart. Wees niet bang om je gevoel te volgen. Daarnaast is kwetsbaarheid in mijn ogen ook belangrijk om je hart te kunnen volgen, je kunt namelijk niet alles van tevoren weten hoe iets loopt, je weet echter wel hoe het NU voelt. Dus durf je kwetsbaar op te stellen, ga voor je gevoel, zonder dingen zeker te weten en luister naar je hart. Je hart klopt namelijk altijd!

Liefs, Anouk

87b14ea5fe420053e2087a30c8f1a800

0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *