Tropisch Gili

Witte stranden, palmbomen, vers fruit, sunset, kokosnoten, lekker duiken, sup-en en vooral heel hard relaxen en genieten!

Wanneer je naar Bali of Lombok gaat moet je zeker naar Gili. De drie Gili islands zijn gelegen ten noordwesten van Lombok en te bereiken vanaf Bali en Lombok. Het zijn drie eilanden; Gili Air, Gili Meno en Gili Trawangan. Fijn aan deze eilanden is dat er geen auto’s of scooters rijden. Je kunt hier alles wandelen of een ritje met de ezel maken (wat ik onwijs zielig vind….!) Op Bali en Lombok is er echt een overload aan verkeer, dus hoe lekker is het om even te ontsnappen aan de drukte? Daarnaast zijn er ook geen straathonden op het eiland, wat ik ook een verademing vond.

Ik ben nu twee keer op Gili Trawangan geweest en het is beide keren een heerlijk relaxt feest geweest. Trawangan is het grootste eiland van de drie bekende eilanden en staat bekend om de vele uitgaansgelegenheden. Dit ligt er trouwens wel aan waar je op het eiland zit met je huis/hotel. Beide keren logeerde ik ver verwijderd van de drukte, waardoor het bounty eiland gevoel goed naar voren kwam : ) Daarnaast kun je hier een overload aan mushrooms kopen en hierdoor even helemaal wegdromen of zweven…. wat ik overigens niet heb gedaan aangezien het al een lekker droomeiland an sich is. Daar heb ik geen mushroom voor nodig!

Hierbij een paar van mijn favoriete slaapplekken op een rij op Gili Trawangan!

Le Pirate
Blauw/witte beachhouses direct aan het strand. Lekker chillen in zitzakken of bbq-en aan het zwembad.
Je hebt uiteenlopende beachboxes, voor 1 persoon tot een heel familie huis! Le Pirate heeft dezelfde soort beachboxes op het eiland Nusa Ceningan. Nusa Ceningan ligt niet ver verwijderd van Bali en dat is ook echt 1 van mijn favoriete eilanden samen met Nusa Lembongan. Op Nusa Ceningan en Gili is het Le Pirate concept op dezelfde manier doorgevoerd.

Schermafbeelding 2015-07-14 om 09.55.34  Schermafbeelding 2015-07-14 om 10.01.32

Schermafbeelding 2015-07-14 om 10.10.20   Schermafbeelding 2015-07-14 om 22.38.54

Gili Teak Resort
Mooi en erg luxe teak houten chalets. De eigenaren van Gili Teak hebben veel ervaring in het opzetten van high-end boutiquehotels in o.a. Africa en The Bahama’s. Daarnaast hebben ze een achtergrond in de klassieke zeiljachten. Kortom, op en top luxe. Wij hebben hier gelogeerd omdat alles vol was op het eiland (rond oud en nieuw), dus een geluk bij een ongeluk! Het zag er heerlijk uit en een paar nachtjes een beetje overdreven doen dat mag soms wel…….
De huizen zijn mooi ingericht met pure en natuurlijke materialen. Er is veel gebruik gemaakt van wit, hout en details in pasteltinten. Je kunt heel fijn met ze tweeën douchen want er zijn twee douches naast elkaar in de badkamer. Super gezellig! 🙂 Twee wasbakken, een enorm ruim bed, een relax hoek, een ruime kledingkast, een lekkere veranda en zo kan ik nog wel even doorgaan. De huisjes liggen in een mooie net aangelegde tuin, de planten moeten nog flink groeien.. maar je ziet dat dit hoogstwaarschijnlijk een prachtig groen geheel gaat worden met heel veel gekleurde bloemen. Ook is er een lekker ruim zwembad en je loopt vanaf het terrein zo richting de zee waar mooie houten lounge stoelen staan en er hangt een schommel! Laat ik nu net onwijs van schommelen houden. Oh yay! Ook kun je lekker borrelen en eten in de beachbar.

Gili-Trawangan-hotel-room Gili-Teak-resort-Gili-Trawangan

En dan de laatste aanrader: The Exile!
Dit is echt een top plek! Gelegen op de beste plek van het eiland waardoor je de mooiste zonsondergang kunt meemaken onder het genot van een drankje. Er is elke avond een trommelsessie! Ook hebben ze een lekkere hippie style beachbar met o.a. mijn beste vriend Bob Marley uit de speakers. De houten beachhut waarin wij overnachtten was heerlijk authentiek van bamboe en riet! Hier voel je je echt op en top 1 met de natuur, lekker buiten douchen onder de palmbomen en loungen voor je ‘hut’ in zitzakken met een adembenemend uitzicht over zee… Dit is mijn laidback favoriet op Gili!

IMG_1173 - versie 2  index

Naast de drie bekendste Gili islands liggen ten zuiden van Lombok ook nog minder bekende gili islands: Gili Nanggu en Gili Tangkong. Tijdens mijn volgende indo-trip ga ik die eilanden verkennen denk ik!Nog een klein 😉 weetje…. Het woord ‘gili’ betekend trouwens klein in het Indonesisch. De eilanden zijn inderdaad lekker klein.. je kunt de eilanden makkelijk helemaal rondlopen!

Kus en volg mij op instagram! Gezellig!

 

0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *