Groentje

Groen is groen
Mijn lievelingskleur is groen. Daar is geen twijfel over mogelijk en ik ga er vanuit dat dit ook nooit zal veranderen. Vroeger, als klein meisje al… Ik weet het nog zo goed! Ik wilde graag een muurschildering in mijn slaapkamer met een groen/blauwe zee en groene palmbomen. Nu is dat handig als je moeder kunstenares is en tevens tekenlerares. Op een vrije dag toverde mijn moeder mijn kamer om in een waar strandparadijs. Kleine Anouk had toen al haar mening klaar dus ik wist mijn moeder heel goed te vertellen welke kleur groen zij moest gebruiken. En oh, wat was ik blij! Zo werd ik altijd wakker in mijn eigen tropische bestemming. Die muurschildering met groene zee, groene palmbomen en een wit strand kun je nog altijd bewonderen in mijn oude kamertje bij mijn ouders….

Vroeger was turquoise-groen mijn lievelingskleur groen. Nu is het meer mintgroen. Maargoed, groen is groen! Ik ben altijd erg geïnteresseerd in waar kleuren voor staan en wat het met je stemming kan doen. Ook heeft jouw favoriete kleur vaak raakvlakken met je persoonlijkheid.

slow+design32  polidori
via ecomaniablog.blogspot.com.es via www.englishmuse.com

Nou, dan zal ik je bij deze vertellen waar mijn lievelingskleur voor staat volgens de kleurenpsychologie. Ik heb er gewoon wat hoogtepunten uitgepakt hoor. Mocht je meer over de kleurenpsychologie willen lezen dan zijn er genoeg boeken over en google is je vriend. 😉

Jaargetijde van de kleur groen:
Begin zomer (juli). Hooimaand. Het wordt warm; de vruchten rijpen, de dieren verzorgen hun kroost, het jong past zich instinctief aan zijn omgeving aan. De mens ontdekt dat men er alleen met het verstand niet komt en neigt naar het zich laten leiden door gevoelens en instincten……
Betekenis Kleur Groen Kernbegrip:
De menselijke psyche, instincten, emoties.
Psychologische functie:
Emotionele en instinctieve verwerking van het waargenomene.
Psychologische uitwerking:
Streven naar emotioneel evenwicht; verlangen ergens bij te behoren.
Psychologische drijfveren
Behoefte aan een hechte familieband, een gevoelvol gezinsleven en een veilige thuishaven.
Psychologisch gebied
Het onderbewuste.

El-Fenn-11-600x900  tumblr_lpwlbg920O1qi7ndco1_500
Hotel El Fenn Marrakech
       via befairbefunky.tumblr.com

Symbolische betekenis Kleur Groen
-Instinctmatig reagerend
-gevoelig, maar dit niet durven te laten blijken
-bescheiden
-behoefte aan zekerheid
-zich terugtrekkend bij moeilijkheden
-behoudend
-hang naar het verleden
-langzaam levenstempo
-moederlijk verzorgend
-sterke gezinsband

Groen in je interieur
Groen is de kleur van de natuur. Het werkt ontspannend en verzachtend en geeft nieuwe kracht en energie. Daarnaast staat het voor harmonie en evenwicht.

Wat is jouw lievelingskleur? Ik ben heel benieuwd! Veel liefs, Anouk

96968454318a54c8cf514d23fc1d8a24  dd059bf617002062f06bfcd1da9847a0
via 79ideas.org                               via fashionsquad.com

tekstbronnen:
www.mens-en-samenleving.infonu.nl
www.interieurdesign.nu

0

Een gedachte over “Groentje

  1. Pingback: poker uang asli

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *