Laneez bracht mij totally in peace!

Jongens, ik had het even nodig, er even lekker tussenuit! Genieten van mooi weer, lekker eten, leuke mensen en een mooie omgeving. Nou, dat is gelukt hoor!

Ericeira
Ik ging op zoek naar een bestemming waar ik nooit eerder was geweest en waar een avontuur op mij wachtte. Ik besloot om mijn backpack te pakken en naar Portugal te vertrekken. Portugal is mij niet onbekend, maar er zijn genoeg plaatsen die ik nog niet heb gezien. Ik boekte een ticket naar Lissabon…..
Na wat rondvragen, wezen vrienden mij op het plaatsje Ericeira. ‘Ok, cool let’s do it’ dacht ik. Ericeira ligt zo 50 km ten noord westen van Lissabon. Ik dacht dat ik wel voldoende had gesurft de laatste tijd (op het internet) en enkel zou gaan relaxen maar… Ericeira is een enorme surfspot, inclusief van die dudes met te grote tanktops en vw-busjes. In een volgende post meer over Ericeira middels een leuk fotoverslag.

Door vooraf te googlen en surfen 😉 kwam ik op redelijk veel cheap-ass hostels in Ericeira.. hostels met van die grote dorm rooms en een stoffig interieur. Een luxepaard ben ik niet, maar ik hou nou eenmaal wel erg van mooie dingen. Haha, daar kan ik simpelweg niks aan doen, ik heb een oog voor esthetiek. Uiteindelijk kwam ik terecht op de site van Laneez surfhouse; het uitzicht, de kamers en ook de dorm rooms zagen er fantastisch uit op de foto’s. Dus dat werd hem! Booked!

11754586_606954242741357_1964599106366058930_o

Laneez surfhouse is opgericht door Miguel uit Portugal en Mark uit Jersey. Beide behoorlijk ervaren surfers en ze delen mijn passie voor reizen. Ze geven enorm goed surfles en hebben veel geduld (haha, dat was nodig bij mij!). Mark reist nog heel wat af en komt geregeld op Hawaii en Bali en Miguel heeft een aantal surfprijzen gewonnen in zijn leven. Ach, leuke weetjes toch? Boven dit alles zijn zij en de rest van het team gastvrije mensen en hebben ze een passie om hun toko op de perfecte manier te runnen.

The_House_1
Sintra room
Laneez ging open in maart 2015 en is dus nog splinternieuw. De eerste twee nachten overnachtte ik in de Sintra room, een waanzinnige tweepersoonskamer geïnspireerd op het dichtbij gelegen plaatsje Sintra en daarnaast kwamen in de kamer veel invloeden uit Hawaii terug. Aan de muur hingen bijvoorbeeld schilderijen van Hawaiiaanse Hula danseressen en tekeningen van de prachtige paleistuin in Sintra. De kamer heeft een balkon en een heerlijke badkamer met Jacuzzi douche. Oehlala! Het bed is lekker ruim en het matras heel goed. Dat was bijslapen geblazen!

    IMG_3841  11141207_572897879480327_1969923040128769473_n

   IMG_3950

Ericeira dorm
De overige nachten was ik van plan om naar een ander guesthouse te gaan, maar omdat het bij Laneez zo fijn was besloot ik om de andere nachten bij te boeken in de vierpersoonsdorm. Lachen, want dit was voor mij de eerste keer in een dorm. Het was een heerlijke kamer met twee stapelbedden en een lounge hoek met een koffietafel surfboek over de geschiedenis van het surfen in Ericeira (overigens is het boek geschreven door de eigenaar Miguel, die ook zo’n boek over Sumatra maakte!). De eerste nachten sliep ik samen met een Finse dame op de kamer, die gigantisch snurkte. Vrij gênant. De andere nachten kwam de Deense Kasper op de kamer er bij, een aardige kerel die in zijn slaap hele Deense verhalen vertelde. Voor mij als lichte slaper een vrij bijzondere maar grappige ervaring. Af en toe schreeuwde ik gewoon iets in het Nederlands als ‘hou op of ssssst’ en ze waren weer even stil. Ook de bedden in de dorm zijn heerlijk en de schilderijen aan de muur inspirerend! De badkamer is gedeeld met de tienpersoonsdorm, maar wachttijden heb ik niet meegemaakt. Wat ook handig is is dat je je bagage makkelijk achter slot en grendel kan opbergen in de schuiflades onder het bed.

IMG_4027  IMG_3989

  11013456_600608903375891_7373257002962018200_o

Het uitzicht!
Ok, om dan het meest bijzondere van dit huis nog te benoemen. De foto’s zeggen waarschijnlijk al genoeg? Het uitzicht! Vanaf het balkon, grenzend aan de lounge, heb je een enorm uitzicht over de zee. De zonsondergang is hier in mijn ogen echt de allermooiste van heel Ericeira. De lounge heeft grote ramen waardoor je ook vanaf binnen kan genieten van het uitzicht. In deze lounge kun je relaxen met een lekker Portugees biertje of wijntje, een chill muziekje en in de ochtend van het ontbijt. Plof neer op de zitzakken bij de open haard of speel een spelletje met de andere gasten op de loungebank. Ook fijn aan dit huis is dat er een keuken is waar iedereen gebruik van kan maken. Mocht je een avondje dus geen zin hebben om uit eten te gaan, dan kun je lekker zelf koken. Daarnaast organiseert Laneez regelmatig gezamenlijke etentjes in de stad of bijvoorbeeld een fijne BBQ in het huis….

 IMG_3954  IMG_4042   

            IMG_3952  IMG_4093

      11138090_585577171545731_4102941494655425159_n  DSC0264

Het huis heeft in totaal dus 2 dorms, 4 double rooms en 2 ensuit rooms. Je kunt hier dus alle kanten op, van enorm luxe tot heel chill en goedkoper (maar eigenlijk ook best luxe!) in een dorm.

Ook kun je lekker yoga doen bij Laneez op het dakterras… en natuurlijk surflessen volgen. Binnenkort meer daarover!

Thanks Laneez!
www.laneezericeira.com & like hun facebook page

0

3 gedachtes over “Laneez bracht mij totally in peace!

  1. Pingback: kursus online

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *