Create waves in your life

Life is so good.

Ik woon nu een maand in Portugal en oh yay wat is het fijn! Toen ik de keuze maakte om voor een paar maandjes deze kant op te gaan, had ik af en toe een twijfelmoment. Word ik er blij van? Ga ik mijn familie en vriendinnen niet te veel missen? Is het werk niet saai, zijn de Portugese mensen ok en ga zo maar door… De positieve en spannende kanten van deze trip namen gelukkig de overhand en oh wat ben ik nu blij dat ik het heb gedaan!

Ik heb het gevoel dat ik echt leef; living the good life. Zon, lekker eten en lachende relaxte mensen. Wakker worden met een waanzinnig uitzicht over zee, vanuit mijn bed hoor ik de golven, elke ochtend een goed ontbijt wat klaar staat (of wat ik klaar zet voor de gasten:)), altijd een surfboard en een surfleraar in de buurt, visrestaurants om de hoek. Daarnaast leer ik ook steeds meer lokale mensen, of mensen die hier ook voor langere tijd wonen, kennen. Hierdoor wordt ik regelmatig uitgenodigd voor een BBQ, een leuk kampvuur of we gaan samen surfen. De gasten in het surfhouse blijven gemiddeld 5 dagen, dus daarom is het fijn om een band op te bouwen met mensen die hier ook langer blijven : )

IMG_5713  IMG_5748

Ik raad iedereen zo’n ‘ontsnap’ trip aan. Of het nou surfen en werken in Portugal is of een ander soort job/trip in het buitenland. We leven in Nederland vaak in een rush en staan te weinig stil waar we echt voor leven: liefde, vrijheid, natuur en gezondheid (in mijn ogen!). Veel mensen werken keihard en geven geld uit aan grote auto’s, dure sieraden en huizen. Mij niet gezien. Ik hou van keihard werken en werken voor bedrijven waar mijn passie ligt. Door deze trip besef ik nog meer dat het belangrijk is om hard te werken maar om daarnaast even hard of nog harder te genieten. Dat genieten kan in mijn ogen trouwens perfect gecombineerd worden met werk. The best of both!

Dus zoek een baan en een leven wat echt bij je past! Wacht er niet te lang mee want elke dag is om te dromen, maar ook om die dromen te verwezenlijken en het leven te leiden wat jij wilt. Ga een paar maanden naar het buitenland en bekijk je leven met een helicopterview. Door uit je dagelijkse comfortzone te stappen kun je je leven meer vanuit bovenaf bekijken. Schrijf op waar je tevreden over bent, wat je belangrijk vindt, waarom je trots bent op jezelf en wat je graag nog meer in je leven zou willen. Focus je op de dingen die je wilt en al hebt en belicht dus enkel de positieve dingen… als je je daar op richt en weet wat je wilt, dan komt het helemaal goed!

Ik kwam deze tekst tegen op de site: mindbodygreen.com

“None of us is guaranteed a tomorrow, and we only get one life to live. We put off our big goals and dreams for another day. Too often that day never comes. We listen to our self-limiting beliefs or the voices of negative people. We let our doubt and fear hold us back from an amazing life….

It only takes one small ripple to create waves in your life. The key is to put your toe in the water. You have to. Each moment we have on this earth is precious. Make it count”

Ik blijf hier nog een maandje. Daar ben ik heel blij mee want ik heb absoluut nog geen genoeg van mijn leven hier. Maar, na deze maand wachten er leuke projecten in Nederland op mij bij bedrijven die bij mij passen! En, yaaaaay ik ben blij mijn familie en vrienden dan weer te zien!

Alright ik ga mij klaar maken voor een lekker strandfeestje ; )

Volg trouwens mijn trip op instagram.

Liefs, Anouk

 

 

 

0

4 gedachtes over “Create waves in your life

 1. Hey,

  I don’t know you.
  Maar leuk / inspirerend verhaal thanks :).
  Blijf genieten van je leven.

  And keep up the good work!!!

  Greetz,
  Kamran 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *