Hidden gems in Amsterdam

From Paris with love

Zoals jullie misschien weten woon ik op het moment een tijdje in Portugal, binnenkort daar meer over. Voor inspirerende foto’s van mijn leven hier, check mijn instagram!

Voordat ik vertrok ben ik lekker gaan lunchen en borrelen op verschillende leuke plekken in Amsterdam met family & friends : ) Twee van mijn favorieten op dit moment zijn het stadspaleis en Metropolitain. Bij beide lunchtentjes voel je je even in een ander land!

Metropolitain
Midden in Amsterdam op het Rokin bevindt zich Metropolitain, hier waan je je in Parijs! De gerechten zijn ge├»nspireerd op de Franse keuken. Het all day breakfast menu bevat uiteraard lekkere verse croissants en een pain au chocolat. Ook kun je kiezen voor een baguette met tonijn of avocado, lekkere burgers, vers fruit, crepes en nog meer verrukkeluks.. Ik ging voor een Spicey Skinny Omelet! Als je trouwens in een healthy vibe bent, check dan het kopje healthy vibes op de kaart ­čśë daar staat o.a. een lekkere bietensalade!┬á Fijn is dat je bij Metropolitain zoveel water met verse munt als je maar wilt kunt pakken! Metropolitain is te vinden onder Cafe de Paris (voorheen was dit Bar Italia) en ze vullen elkaar mooi aan; Overdag lunchen bij Metropolitain en in de avond dineren, borrelen of dansen in Franse sferen bij Cafe de Paris. Au revoir!
Rokin 81/83
www.cafe-de-paris.nl
metropolitain

11885178_908261332573212_7391755082224625191_nIMG_4666
Skinny spicy omelet op links, op rechts mijn lieftallige meid Guen de Mello.

Het stadspaleis
Aan de Nieuwezijds Voorburgwal is dit leuke houten huisje te vinden. Ik vind dit een waar hippie paleis. Aan de muren hangen mooie foto’s, hartjes en rariteiten uit verschillende landen. Hier voelt het voor mij altijd een beetje alsof ik lekker aan het chillen ben op een Aziatisch paradijs. Mooie kussens met prints, een gitaar tegen de muur, een schoolboard met ‘peace’ en heel veel biologische verse groenten en fruit. Voor lekkere gezonde┬á salades, sappen en groente quiches moet je hier zijn. Maar ook guilty pleasures als taarten en burgers kun je hier proeven. De eigenaren stralen 1 en al relaxtheid uit en mijn zus, nichtje en ik hadden geluk want we hadden live gitaarmuziek! Yay! Love & peace!

Nieuwzijds Voorburgwal 289
www.stadspaleis.com

IMG_4915  13785_522393971231785_6713232850223003804_n

 

 

0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *