Go your own way

Go your own way

Toen ik in juli 2015 op vakantie was in Portugal en met de eigenaren van Laneez Surf house in Ericeira sprak over de mogelijkheid om een paar maanden in het surf house te leven en te helpen, maakte mijn hart direct een sprong. Mijn verstand zei ‘nee nee avonturier! Blijf in Nederland, ga je settelen, werk 24/7, betaal elke maand je huur, koop een auto en zet geld op zij voor ‘later.’

Wat ben ik blij dat mijn gevoel de overhand nam en ik in 2015 ruim twee maanden alleen op reis ben geweest. In je eentje op reis is echt niet heilig, maar het resultaat van zo’n reis en de power en energie die je er uit haalt zeker wel. De quote ‘collect memories, not things’ sluit hier perfect bij aan.
Ik gun in 2016 iedereen zo’n ervaring in het buitenland. Ik kan namelijk met 100% zekerheid zeggen dat ik door deze reis beter weet waar mijn passie ligt en ik ben mij nog minder gaan hechten aan materiele zaken. Reizen uit een backpack is soms frustrerend, alles is gekreukeld, er is geen wasserette in de buurt op het moment dat je je kleding wilt wassen….. maar wat is het lekker om je hele hebben en houwen op je rug mee te dragen en verder niets nodig te hebben. Mijn drang naar het creëren van herinneringen is groter geworden. Reisherinneringen, maar ook mooie herinneringen gewoon lekker in Nederland.

Mijn 2015 trip bracht mij rust, balans en de bewustwording dat je echt alles in je leven zelf in de hand hebt. You can do anything, if you set your mind to it.

IMG_6262  IMG_7879

Elke dag sta ik op vol energie op en met een knapzak vol nieuwe herinneringen ga ik slapen. Mijn tips voor deze mindset: verlaat je comfortzone, praat met vreemden, wees niet te streng voor jezelf, bewandel nieuwe landschappen, eet bijzondere gerechten, play hard, geef liefde aan onbekenden, lach veel, gooi je angsten op zij, werk hard en doe de dingen die je niet durft.
; ) Wat fijn is na een reis in je eentje; het is heerlijk om weer lekker thuis te zijn bij je familie en vrienden. Daarnaast hou ik er zeker van om 24/7 te werken, want daar ligt, naast reizen, ook mijn passie! Play hard work hard.

Ik gun jou in 2016 ook zo’n mooie reis! Of ik weer alleen op pad ga, of samen, daar ben ik nog niet uit en ik weet ook nog niet waarheen. Tips?
Veel liefs voor 2016 en doe waar jouw passie ligt.

Anouk

 

0

2 gedachtes over “Go your own way

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *